Tapahtumakalenteri


15.4. Kotokontupäivä Sammatissa

12.3.2023 Sammattiseuran vuosikokous

Vuosikokous järjestetään Sampaalassa (Lohilammentie 2, Sammatti). Sääntömääräisten asioiden lisäksi kokoukseen saapuu kirjailija Tiina Martikainen. Hän on sammattilainen dekkarikirjailija, joka on kirjoittanut useita Sammattiin sijoittuvia rikosromaaneja. Uusin romaani, Ruuti ilmestyy maaliskuun alussa Otavan kustantamana. Romaanin tapahtumat sijoittuvat Myllykylän vanhaan kouluun, josta löytyy ruumis. Tule kuuntelemaan, miten Sammatti ja sammattilaiset näkyvät kirjoissa!

Kirjailija Tiina Martikainen (Kuva: Otava)

Kirjailija Tiina Martikainen (Kuva: Otava)

11.2.2023 Jääkaruselli ja pyörivä kahvila Paikkarin torpalla

Lisätietoa: Ajankohtaista

10.10.2022 Elokuvailta Sammatin kirjastossa

Sammattiseura järjestää maanantaina 10.10. klo 17.30 Sammatin kirjastossa elokuvaillan, jossa esitetään kaksi Pekka Kainulaisen ja Iiris Pessan elokuvaa. Toisen elokuvan aihe on Sammatissa filmatut vanhat Suomi-filmit ja toisen sammattilainen kirvesmies Tuomas Ratilainen.

Suomi filmi -aiheisen elokuvan nimi on Kun tuomi kukkii. Se kertoo vuonna 1949 ensi-iltaan tulleesta Orpopojan valssista, vuonna 1962 valmistuneesta Kun tuomi kukkii ja vuonna 1964 valmistuneesta Veljen varjo -elokuvasta.

Kirvesmies Tuomas Ratilainen muistelee työmaita vuosien varrelta. Hän on ollut kunnostamassa muun muassa Nikun taloa ja Vares-Kantolaa, Eeva Joenpellon kirjailijakotia. Molemmat elokuvat kestävät noin puoli tuntia.

Elokuvailta järjestetään Sammatin kirjaston Lönnrot-salissa, jossa paikkoja on rajoitetusti, vain 30. Siksi elokuvailtaan on ilmoittauduttava. Tee se pikaisesti lähettämällä sähköpostia seuran sähköpostiin info@sammattiseura.fi
Sammatin kesän tapahtumia: Suvisammatti 2022

Lisää Lohjan tapahtumia:
VisitLohja.fi
Ykköslohja.fi/tapahtumat