Menneitä tapahtumia ja tilaisuuksia

Tälle sivulle kootaan kuvia ja tunnelmia Sammattiseuran tapahtumista ja tilaisuuksista. Kerromme myös muista tilaisuuksista, joissa Sammattiseura on ollut mukana.

Itsenäisyyspäivän juhla 6.12.2019

Lue juhlasta lisää täältä>>

Joulutori 30.11.2019

Kauppa kävi mukavasti Joulutorilla Lärvätsalossa. Ensilumi oli juuri saapunut ja päivä oli aurinkoinen. Sammattiseuran pöydässäkin kävi kuhina.

3.11.2019 Kirjailijailta Helsingissä

Lue kuvaus kirjailijaillastamme, jossa Tiina Piilola esitteli teostaan Kalevalan Naiset täältä>>

27.7.2019 Retki Johannes Lohilammen museolle

Tutustuimme Johannes Lohilammen museoon lauantaisena hellepäivänä. Päivä oli liian kuuma pyöräilyyn, joten osallistujat olivat päättäneet tulla paikalle autoilla. Yksi urhea sentään saapui pyörällä. Erinomainen oppaamme Reino Rannikko esitteli museota, sen historiaa, sekä museon runsasta esineistöä seikkaperäisesti ja asiantuntevasti. Kiitos oppaallemme ja kaikille mukanaolijoille mielenkiintoisesta ja antoisasta iltapäivästä!

5.7. 2019 Miinan päivän kahvit

Sammattiseura tarjosi kahvit Miinan mökillä Miinan 192 v. syntymäpäivän kunniaksi. Miina “itse” oli paikalla kertomassa itsestään ja mökin historiasta. Hallituksen jäsenemme Virko Kolulahti esiintyi Miinana. Kahvia oli tarjolla koko päivän ja osallistujat saivat maistaa aidolla Miinan reseptillä leivottuja Eliaksen muffinsseja ja muita makeita herkkuja. Samalla oli mahdollisuus tutustua Käsitöiden myyntinäyttelyyn.

Päivä oli kesäisen kaunis ja Miinan syntymäpäiviä kävi juhlimassa useita kymmeniä ihmisiä. Miina kiittää onnitteluista ja toivottaa kaikki tervetulleiksi seuraaville syntymäpäivilleen ensi vuonna!

29.6. Sammatin luolaseikkailu

Lue kuvaus hienosta luolaseikkailustamme Erja Hinkkasen blogista >>

8.6. Frisbeegolfradan avajaiset ja Sammattiseuran formulakilpailu Kesätorilla

Kesäinen lauantai Sammatissa oli täynnä ohjelmaa. Lue lisää blogistamme >>

27.4. 2019 Kotokontupäivä ja kansallinen veteraanipäivä

Kotokontupäivä on Sammatin eri toimijoiden yhdessä järjestämä tapahtuma,  jonka tavoitteena on esitellä ylpeänä Sammattia ja osaamistamme ja näyttää kuinka elinvoimainen kylä olemme. Kotokontupäivä järjestettiin jo neljättätoista kertaa. Sammattiseuralla oli esittelypöytä koululla.

Kotokontupäivän ohjelma>>

27.4. oli myös kansallinen veteraanipäivä. Muistimme veteraaneja laskemalla kukat veteraanikivelle Sampaalan pihassa. Kukkia laskemassa Sammatin Maamiesseuran varapuheenjohtaja Antero Sarakivi ja Sammattiseuran puheenjohtaja Paula Eskola.

 

10.2.2019 Jääkarusellitapahtuma Kirmusjärvellä

Sammattiseura ja Kirmusjärven suojeluyhdistys järjestivät Janne Käpylehdon kanssa jääkarusellitapahtuman Kirmusjärvellä 10. helmikuuta. Alkuperäisenä tavoitteena oli sahata maailman suurin jääkaruselli, vähintään 170 m halkaisijaltaan, millä oli tarkoitus juhlistaa Kalevalan 170 v. juhlavuotta. Paksun jään ja viikonlopun suojasään takia, ennätys ei kuitenkaan toteutunut.  Tämä ei meitä, eikä yleisöä, haitannut, vaan pienempää 25-metristä karusellia saapui ihailemaan yli 100 rohkeaa ja säänkestävää sammattilaista.

Sammatin monet toimijat osoittivat hienoa talkoohenkeä. Maaseutunaiset olivat paikalla myymässä pannukahvia ja pullaa ja Sammatin vapaa kyläkoulu paistoi lettuja. Leijonat avustivat liikenteen ohjauksessa ja tien auraus ja hiekoituskin hoituivat paikallisin talkoovoimin. Suurkiitos vielä koko talkooporukalle, sekä muille yhteistyökumppaneille (Kalevalaseura, Solarvoima, US-tuonti, Maailman jääkaruselliliitto). Lue lisää tapahtumasta Erja Hinkkasen blogista >>

Katso myös video jääkarusellitapahtumasta >>  (julkaistu Kalevalan päivänä 28.2.2019 Kalevalaseuran sivuilla)

This slideshow requires JavaScript.

Kuvat: Erja Hinkkanen ja Janne Käpylehto

6.12.2018 Itsenäisyyspäivän juhla

Lue juhlasta lisää täältä>>

1.12.2018 Joulutori

Järjestettiin lauantaina 1.12.2018 klo. 9-13 Sammatin nuorisoseuran talolla ”Lärvätsalossa” (Werlanderintie, Sammatti). Sammattiseuralla oli oma pöytä joulutorilla, jossa myytiin seuran tuotteita ja itsetehtyjä havukransseja.

Sammattiseuran pöytä joulutorilla 2018

Kuva: Stina-Maarit Elo

16.11.2018 Haamujen kierros

Haamujen kierros on suosittu koko perheen ilmainen ulkoilutapahtuma Sammatissa.

Tapahtuman järjestää Viidakkorumpu, Sammatin koulun vanhempainyhdistys ja mukana toteutuksessa ovat monet sammattilaiset järjestöt.  Lisätietoa facebookista>>

Sammattiseura oli myös mukana talkoissa ja järjesti leikkimielisen kuvakilpailun. Kilpailuun Instagramissa osallistuneiden kesken arvottiin palkinnoksi Sammattiseuran kasseja.

Haamujen kierros mainos

4.8.2018 Pyöräretki Miinan mökille ja Paikkarille

Hauska pyöräilyretkemme la 04.08 muuttui vesipyöräilyksi, kun vettä tuli taivaan täydeltä! Mutta emme ole sokerista ja lämpöä piisasi. Kaikki urhoolliset ja märät osallistujat saivat Miinan mökillä pullakahvit.

25.7.2018 Retki Lohjan museoon “Villiä viihdettä ja kasarimeininkiä” -näyttelyyn

Tutustuimme “Villiä vihdettä ja kasarimeininkiä” -näyttelyyn Lohjan museolla, joka esittelee  1980-luvun tv:n hupisarjojen Hukkaputki, Velipuolikuu, Hymyhuulet ja Mutapainin ystävät puvustusta. Satu-MarjaNygrén toimi 80-luvulla YLE:n puvustajana ja on tehnyt asut näihin sarjoihin.  Saimme tutustua näyttelyyn Satu-Marjan itsensä esittelemänä. Hauskalla retkellä oli mukana noin kymmenen henkeä.

Retki Lohjan museoon1
Kuvat: Anne Linnonmaa