Yleinen

Sammattiseuralla on nimikkoväylä Suomen parhaalla frisbeegolfradalla

Sammatissa on nyt Suomen paras frisbeegolfrata, ainakin alan harrastajien sivuston mukaan. Ja Sammattiseuralla on radalla oma nimikkoväylä.

Rata valmistui viime syksynä, mutta virallisia avajaisia vietettiin lauantaina auringon porottaessa kuumasti.

”Ylpeydellä voin sanoa, että me tehtiin tämä!”, ratahankkeen primus motor Johanna ”Jossu” Virtanen sanoi.

Pururadan vieressä, kaupungin maalla kulkeva runsaat kaksi kilometriä pitkä rata on tehty talkoilla. Väyliä on kahdeksantoista; taiteilija Pekka Kainulainen on keksinyt väylille kalevalaiset nimet. Sammattilaisilla seuroilla oli mahdollisuus tukea ratahanketta ”ostamalla” nimikkoväylä. Sammattiseura tarttui mahdollisuuteen ja varasi Väinämöinen-väylän. Se on radan viimeinen ja 138 metriä pitkä. Väylän par on neljä. (Termi ’par’ on peräisin golfista ja tarkoittaa heittojen ihannemäärää.)

Sammattiseuran puheenjohtaja Paula Eskola sanoi avajaisissa, että seura tuki mielellään rataa kahdesta syystä. ”Se tukee seuran tavoitetta luoda eloa, iloa ja yhteisöllisyyttä Sammattiin. Toinen ilahduttava seikka on kalevalaisuuteen viittaavat nimet. Hieno kädenojennus kulttuurin suuntaan”, Eskola sanoi.

nainen pitää puhetta mikrofoni kädessään, taustalla yleisöä
Puheenjohtaja Paula Eskola pitämässä puhetta Sammatin frisbeegolfradan avajaisissa lauantaina. Vieressä Johanna “Jossu” Virtanen, jolla kädessään Vuoden urheilijan -pokaali. Sen antoi Sammatin Sampo koko tiimille.

Lohjan liikuntakeskuksen liikuntapaikkapäällikkö Santtu Hägg kehui talkoolaisia siitä, että into pysyi yllä, vaikka talkooaika oli poikkeuksellisen pitkä. Radan ylläpito kuuluu jatkossa liikuntakeskukselle.

Kiitosta sammattilaisille antoi myös Lohjan liikuntakeskuksen hallituksen edustaja Kaj Sundqvist. Hän sanoi myös, että tarvittiin frisbeegolf jotta Sammatti saataisiin maailmankartalle.

Sammatin Sampo palkitsi Virtasen tiimin Vuoden urheilija -palkinnolla.

Radan suunnitellut Raimo Sokka Lohjan liitokiekkoilijoista kertoi, että rata on suunniteltu siten, että se mahdollistaa myös muun liikkumisen alueella. Hiihtäjät voivat siis hänen mukaansa hiihtää jatkossakin radasta huolimatta.

ryhmäkuvassa kahdeksan ihmistä, yksi heistä puhuu mikrofoniin pokali kädessään
Jossu Virtanen ja tiimi eli Teemu Koski, Jasu Voipio, Markus Saarinen ja oikealla Heidi Tiainen. Kolmas oikealta on liikuntapaikkapäällikkö Santtu Hägg ja hänen vieressään oikealla Kaj Sundqvist Liikuntakeskuksen hallituksesta.
metsässä kyltti, jossa lukee Väinämöinen ja Sammattiseura ry
Sammattiseuran nimikkoväylä, Väinämöinen on radan viimeinen ja kolmanneksi pisin.
Taiteilija Pekka Kainulaisen keksimät väylänimet ovat peräisin Kalevalasta.

Formulakisa torilla

mies pienoiskilpa-autoradan äärellä
Janne Käpylehto testaa rakentamaansa formularataa, joka tiettävästi on ainoa laatuaan maailmassa. Ainutlaatuiseksi sen tekee tapa, jolla kilpailijat liikuttavat autoja, ei pyöräilemällä vaan juoksemalla.
pieni poika juoksee paikallaan pienoiskilpa-autoradan edessä, hänen äitinsä ottaa kuvia, taustalla lisäksi kaksi naista
Kyläasiamies Lotta Paakkunaisen (oikealla) yhdeksänvuotias poika Puhuri oli ensimmäisiä, jotka kokeilivat kilpa-autorataa. Se oli monen muunkin lapsen mieleen. Taustalla Anne Linnonmaa ja Paula Eskola.

Lauantai oli Sammattiseuralle kiireinen päivä, sillä frisbeegolfradan avajaisten lisäksi seuralla oli perinteinen jäsenistön tapaaminen torilla. Vetonaulaksi osoittautui, kuten osattiin odottaakin, Janne Käpylehdon paikalle tuoma formulakilparata. Katso hauska video kilpailusta.

Ennakkotiedoista poiketen kilpa-autot saivat energiansa paikallaanjuoksusta eikä polkupyörästä.

Teksti ja kuvat: Erja Hinkkanen
Video: Janne Käpylehto

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s